Op woensdagavond 4 mei heeft De Harmonie haar medewerking mogen verlenen aan de dodenherdenking bij het monument aan het Zuiderveen in Winschoten. Peter van Schie heeft de Taptoe gespeeld, gevolgd door 2 minuten stilte. Hierna klonk het Wilhelmus. Tijdens de kransleggingen en het defilé heeft De Harmonie koralen gespeeld.
Het was zeer plechtig en indrukwekkend. Goed dat we stilstaan bij deze datum, waarop we ons bewust zijn van onze vrijheid, deze te koesteren en te waarderen.
Heel fijn dat er zoveel muzikanten aanwezig waren deze avond! Waarin de jeugd een grote bijdrage heeft gehad, zowel in het orkest, bij de scouting waar Daniël de klok mocht luiden en bij het voorlezen van de gedichten door de basisschoolleerlingen.

Op zaterdag 23 april heeft CMV De Harmonie meegedaan aan de Vocale en Muzikale dag in Winsum. Wij hebben hier 45 minuten gespeeld voor publiek. Het repertoire bestond onder andere uit de mars Arnhem, filmmuziek en een medley van Ede Staal. Het voelde goed om weer als orkest een concert te mogen geven!
Hieronder 2 filmpjes van nummers die we daar gespeeld hebben.

In verband met de verzwaarde Corona maatregelen kan het Kerstconcert in de Vennekerk
op zondagmiddag 19 december niet doorgaan.
Het orkest is al enige tijd bezig met het instuderen van de kerstnummers en het draaiboek ligt klaar.
Helaas moeten we ons schikken naar de richtlijnen van de overheid.
We hopen dat het concert volgend jaar kan plaatsvinden.

Op zondagmiddag 19 september heeft het jeugdorkest een optreden verzorgd in de foyer van Cultuurhuis de Klinker te Winschoten. Vol enthousiasme heeft het orkest, onder leiding van Geertje Nobbe, een aantal nummers gespeeld voor een zeer aandachtig publiek. De nummers werden zeer goed ontvangen en de leden konden na hun optreden een hartelijk applaus en vele complimenten in ontvangst nemen! 

Hieronder een aantal linkjes van de nummers die zijn gespeeld:

Ook dit jaar heeft onze jeugd haar best gedaan om zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen in de buurt van de Vennekerk. Moe maar voldaan kan op deze “gezellige”, “natte” middag worden teruggekeken. Het geld dat hiermee is verdiend komt ten goede aan de clubkas van De Harmonie.

Ook wij deden dit jaar mee met Rabo ClubSupport. Met een heel mooi bestedingsdoel:

Het geld zal worden gebruikt om het scholenproject te vervolgen. In overleg met betrokken scholen wordt aan enkele groepen leerlingen klassikaal muziekonderwijs gegeven om zodoende leerlingen de mogelijkheid te geven kennis te maken met een muziekinstrument en ze te stimuleren om lid te worden van onze muziekvereniging en daarbij een opleiding aan de muziekschool te gaan volgen. Hiervoor dienen ook de benodigde instrumenten te worden aangeschaft.

Bedankt voor alle stemmen!

Bekijk hier de video die speciaal voor ons is gemaakt:

https://www.rabo-clubsupport.nl/groninger-land/resultaten/details/96606-chr-muziekver-de-harmonie?hash=p59TrMKW

Vanaf 5 oktober is het voor leden van de Rabobank weer mogelijk om hun stem uit te brengen voor de Rabo Club Support actie. Ons doel is om het scholenproject te kunnen blijven verzorgen. Op verschillende basisscholen in Winschoten en de regio worden door De Harmonie muzieklessen verzorgd om zodoende de kinderen in aanraking te brengen met muziek en hun te interesseren in met name de blaasmuziek. Hiervoor wordt een docent van de muziekschool aangetrokken en worden instrumenten van onze vereniging ter beschikking gesteld.

Stemmen kan via de app of als je ingelogd bent op de site van de Rabobank. Hiervoor is geen stemcode nodig! Alvast hartelijk dank voor jullie Support!!!

Op woensdagavond 19 augustus heeft de jeugd het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen.  De invulling van de avond bestond uit het spelen van levend stratego. Dit leverde de nodige spanning en hilariteit op! Met dank aan de ouders die mee hebben geholpen deze avond te laten slagen!

Maar liefst 3 jubilarissen werden op woensdag 1 juli j.l. gehuldigd tijdens de repetitie van de cmv “De Harmonie”. Nietsvermoedend kwamen zij naar de Wilgenborg in de Blauwestad waar, vanwege de corona maatregelen, de repetities plaatsvinden. Hier hadden zich inmiddels ook familieleden van het drietal verzameld. Engel Klap, Geertje Nobbe – Klap en Peter van Schie zijn respectievelijk 60, 25 en 40 jaar muzikant. Engel is een echte all-rounder en bespeelt de bugel, bas, cornet en tegenwoordig euphonium. Geertje speelt bugel en daarnaast zet zij zich binnen de vereniging in voor de jeugdleden als dirigente en muziekcoach en organiseert ze activiteiten buiten de repetitie om. Peter is sinds 2004 lid van De Harmonie en bespeelt de trompet. Daarnaast is hij actief bij ”de Klinkers”, de streetband van “De Harmonie”. De jubilarissen werden ieder persoonlijk toegesproken en  kregen een insigne, oorkonde en bloemen uitgereikt door de voorzitter.