Op zaterdag 25 mei hebben we deelgenomen aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp.
We kwamen uit in de 4e divisie waar in totaal 8 verenigingen aan deelnamen.
Als inspeelwerk speelden we “De dag door Uwe gunst ontvangen”, waarna het verplichte werk ‘Andries en de Liefelijke’.
Als vrij nummer had onze dirigent gekozen voor het nummer ‘Camille’ met als soliste op bugel, Desirée Suur.
Een mooi muziekstuk om naar te luisteren met een voortreffelijke solo van Desirée.
Terecht met complimenten van de jury.
We sloten ons optreden af met de mars ‘Aan mijn volk’ van componist Joh Wichers.
Voor ons als vereniging een mooie middag met een positieve beoordeling over ons optreden.

De herdenking begon met een bijeenkomst in de Marktpleinkerk waar 4 trompettisten van De Harmonie de dienst muzikaal mochten begeleiden. Zij speelden hier Abide with me, Should old acquaintance be forgot en Nearer my God to thee.
Om iets voor 20.00 uur speelde Peter van Schie De Taptoe bij het monument aan Het Zuiderveen, gevolgd door 2 minuten stilte. Hierna klonk het Wilhelmus.
Locoburgemeester Gert Engelkens had een speech en er werden gedichten voorgedragen door leerlingen van “De kleine Dollard”. Tijdens het krans leggen en het defilé speelde De Harmonie koraalmuziek.

Op zaterdagavond 10 februari gaf CMV De Harmonie” een Valentijnsconcert in de Vennekerk te Winschoten. Deze avond werden er zowel door het jeugdorkest alsook het groot orkest romantische, veelal bekende, nummers gespeeld. Een feestje van herkenning! Als gastzanger verleende Eppe Bodde zijn medewerking.

Op de avond van 24 december hebben muzikanten van De Harmonie 2 dubbelkwartetten gevormd om zodoende tijdens twee diensten hun medewerking te kunnen verlenen.
Eén dubbelkwartet heeft de kerstnachtdienst in de St. Joriskerk te Westerlee begeleid. Het andere dubbelkwartet heeft deze avond mogen spelen in de hervormde kerk in Bourtange.

De grote clubactie en speculaasactie hebben weer een mooi resultaat opgeleverd voor de kas van de vereniging.
Zaterdagmiddag 16 december heeft een aantal, voornamelijk jeugd leden weer hun best gedaan bij de zwerfvuilactie. Ook dit jaar hebben ze weer de nodige vuilniszakken kunnen vullen met zwerfvuil.

Zaterdagavond 11 november heeft CMV De Harmonie haar 70-jarig bestaan gevierd met een jubileumconcert in de Klinker.
Het thema voor dit concert was “Harmonie op Noord”. Als gastzangers hebben Alex Vissering en Josine Bakker hun medewerking verleend. Erik Hulshegge vertelde een aantal columns welke aansloten bij de te spelen nummers van het orkest. Het orkest speelde onder andere een medley van Ede Staal en heeft zowel Alex als Josine begeleid. Het was een zeer geslaagd concert waar, zowel door de toeschouwers als ook de muzikanten, met plezier op teruggekeken wordt.

Ons muzikale seizoen 2023/2024 is weer van start gegaan met als eerste optreden ons jubileum concert in de Klinker op 11 november! 🎶 🎷🎼
Kaarten zijn te verkrijgen via: https://www.indeklinker.nl/theater/4114/de-harmonie-op-noord/cmv-de-harmonie


Daarnaast is ook de Rabobank Clubsupport weer begonnen!
Het geld dat we ophalen met de Rabo Clubsupport willen we besteden aan nieuwe kleding.
Wij hopen tijdens ons 70-jarig jubileumconcert in november de kleding te kunnen presenteren.

Stemmen kan via: https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht/clubdetail?id=355105


Op woensdagavond 5 juli hebben we een miniconcert gegeven in de mooie, ruime foyer van Botanicahof in Winschoten.
Onze jeugdgroep is begonnen met het spelen van een aantal nummers. Hierna nam de voorzitter het woord. Drie jonge muzikanten werden in het zonnetje gezet vanwege het behalen van een muziekdiploma!
Na een korte pauze speelde De Harmonie voor de bewoners van Botanicahof en overige belangstellenden. Het concert is door het publiek goed ontvangen en was voor de muzikanten een mooie afsluiting van het seizoen.

Op zaterdag 17 juni vond voor de 6e keer het Borkumfestival plaats in en bij het Kulturinsel op Borkum. Het motto voor dit jaar was samen muziek maken, plezier beleven, ontmoeten en (ver)binden.
Ongeveer 500 muzikanten namen deze dag de boot naar Borkum om aan het festival deel te kunnen nemen. Voor “CMV De Harmonie” was dit de tweede keer.
Binnen speelde het orkest onder leiding van Gosse Reijenga “De Zwaanriddersage”, gecomponeerd door Jan Bosveld.
Tijdens het buitenoptreden speelde het orkest “Let me entertain you” van Robbie Williams, gevolgd door een medley van “Grease” en tot slot “It’s raining man”. Dit alles onder een stralend blauwe hemel en een heerlijk zonnetje!
De Harmonie heeft 83 punten gescoord voor het binnen optreden. Dit was goed voor een 3e prijs in de 4e divisie.
Het was een heel mooie, zonnige, muzikale dag!

Klik hier voor meer foto’s