leerlingenorkest / jeugdorkest

Sinds begin oktober repeteren een groepje leerlingen onder leiding van één van de muzikanten voorafgaand aan de officiële repetitie. Zij vormen zo een “jeugdorkest”.
Het samenspelen zorgt voor veel plezier onder de jonge muzikanten. Een aantal leerlingen speelt daarnaast ook al mee in het groot orkest.

Geplaatst in Geen categorie

Concours 25 november 2017

Op zaterdag 25 november heeft de Harmonie meegedaan aan het concours welke werd gehouden in de Tambour in Hoogeveen en was georganiseerd door de MGD. De Harmonie kwam uit in de 4e divisie en heeft, met 80 punten, een eerste prijs behaald.

Geplaatst in Geen categorie

Concert Botanica-Hof Winschoten

Op woensdagavond 5 juli  heeft CMV “de Harmonie”, op de laatste repetitieavond van dit seizoen, een sfeervol concert gegeven in het Atrium van de Botanica-Hof in Winschoten. Het publiek bestond uit bewoners van de Botanica-Hof en overige belangstellenden. Het orkest speelde afwisselend een mars, een koraal en vlotte muziekstukken. Op deze avond hebben Willem Mulder en Margriet Harms, na een toespraak door de voorzitter, een boeket bloemen, een insigne en oorkonde ontvangen. Zowel Willem als Margriet zijn beide 25 jaar muzikant.

Geplaatst in Geen categorie

Bevrijdingsconcert Vier5mei

Op vrijdagavond 5 mei heeft het combinatieorkest bestaande uit CMV de Harmonie uit Winschoten en CMV Prins Hendrik uit Scheemda een groots bevrijdingsconcert gegeven in de grote zaal in Cultuurhuis de Klinker. Beide orkesten hebben dezelfde dirigent waardoor het samenspelen in  het combi-orkest soepel verliep. Aan het concert werkten verder mee de regionale zanger Alex Vissering en de regionale zangeres Wia Buze. Deze artiesten werden bij de meeste nummers begeleid door het orkest. Het orkest speelde daarnaast een aantal, voor het publiek herkenbare, na-oorlogse instrumentale nummers alsook muziek uit oorlogsfilms. Het geheel werd ondersteund door een beamerpresentatie. Grote vlaggen van de geallieerde landen zorgden voor een feestelijke sfeer. Als slotlied werd “We ‘ll meet again” van Vera Lynn gespeeld en gezongen. Zowel het publiek als de muzikanten stemden volledig in met deze woorden! We kijken terug op een zeer geslaagd “bevrijdingsconcert”!

Geplaatst in Geen categorie

Dodenherdenking 4 mei

Op donderdagavond 4 mei vond er weer de jaarlijkse herdenking plaats bij het monument aan het Zuiderveen. Scouts verzorgden een vlagceremonie. Na de 2 minuten stilte werd de taptoe door onze trompettist gespeeld. Burgemeester Smit hield een toespraak. Daarna werden er gedichten voorgedragen door basisschoolleerlingen. Tijdens de kransleggingen werd er door CMV De Harmonie koraalmuziek gespeeld.

Geplaatst in Geen categorie

Kerkdienst Paasmorgen 16 april

Op eerste Paasdag heeft de cmv “de Harmonie” haar medewerking verleend aan de kerkdienst van de PGW in de Vennekerk. De begeleiding van de samenzang werd afwisselend door het orkest en de organist verzorgd. Daarnaast werd één gezang zowel door het orkest alsook met orgelspel begeleid. Zowel tijdens als  aan het einde van de dienst heeft “de Harmonie” nog een aantal liederen gespeeld.

Geplaatst in Geen categorie

Eerste Kerstdag

Op zondagmorgen 25 december heeft de CMV de Harmonie haar medewerking verleend aan de kerkdienst in de sfeersvol ingerichte Vennekerk van de Protestante Gemeente Winschoten. Een aantal van de te zingen liederen werd door het orkest begeleid. Daarnaast  heeft de Harmonie enkele kerstnummers tijdens de collecte en aan het einde van de dienst gespeeld. Ook werd er medewerking verleend door de Chr. zangvereniging Excelsior uit Winschoten.

Geplaatst in Geen categorie

Kerstconcert zaterdagavond 17 december Finsterwolde

Op zaterdagavond 17 december heeft  een groepje muzikanten van de Harmonie zijn/haar medewerking verleend aan het kerstconcert gehouden in de kerk te Finsterwolde.

Geplaatst in Geen categorie

Kerstconcert zondag 11 december

Zondagmiddag 11 december hebben CMV de Harmonie en het kamerkoor Bel Canto  gezamenlijk een  kerstconcert gegeven. Naast het beluisteren van bekende kerstmuziek was er ook ruimte voor samenzang.  Het concert vond plaats in de sfeervol ingerichte en verlichte Vennekerk.

Geplaatst in Geen categorie

Concert ” Splash” m.m.v. Alex Vissering en Shantykoor Maritiem

Op vrijdagavond 18 november heeft de Harmonie, onder leiding van Gosse Reijenga, haar jaarlijks concert gegeven met als titel “SPLASH”  wat staat voor spetterend en  sprankelend! Dit concert werd gehouden in het nieuwe cultuurhuis De Klinker in Winschoten. De Harmonie, Alex Vissering en Maritiem hebben gezorgd voor een mooi gevarieerd programma. De Harmonie speelde nummers als Nordic Fanfare and Theme, The Fields en Pirates of the Caribbean. Alex Vissering zong bekende nummers solo en werd ook bij bepaalde liedjes door het orkest begeleid. Maritiem bracht zeemansliederen ten gehore. Het slotnummer “De Groanrepubliek” was een gezamenlijk optreden van de Harmonie, Alex Vissering en Maritiem. Mooie decorstukken en een beamer presentatie zorgden voor de visuele ondersteuning.

Geplaatst in Geen categorie
Archief
Fotoalbum
dodenherdenking_foto1 p1230436-4 p1240582-3 p1140720 p1140707 foto1
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Bekijk ons op YouTube