Kerstnachtdienst

Op zondag 24 december heeft een ensemble van de Harmonie haar medewerking verleend aan de Kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk te Finsterwolde.

Geplaatst in Geen categorie

25 december

Op eerste Kerstdag heeft de Harmonie haar medewerking mogen verlenen aan de eredienst van de PKN te Winschoten. De dienst werd gehouden in de Vennekerk. De Harmonie heeft, afwisselend en gelijktijdig met het orgelspel, de samenzang mogen begeleiden. Daarnaast heeft de Harmonie een aantal kerstnummers voor, tijdens en na de dienst ten gehore gebracht.

Geplaatst in Geen categorie

Kerstconcert mmv Cantanova

Op zondagmiddag 17 december heeft de CMV de Harmonie, in samenwerking met het gospelkoor Cantanova uit Borger, een kerstconcert gegeven in de Vennekerk. Afwisselend traden het orkest en het koor op. Het koor werd begeleid door een combo bestaande uit vleugel, drum, dwarsfluit en saxofoon. Ook was er een gezamenlijk optreden en werden er, samen met het publiek, kerstliederen gezongen. De sfeervolle kerk, de vuurkorven, kaarslicht bij het in- en uitgaan van de kerk en de mooie kerstliederen maakten het concert compleet!

Geplaatst in Geen categorie

leerlingenorkest / jeugdorkest

Sinds begin oktober repeteren een groepje leerlingen onder leiding van één van de muzikanten voorafgaand aan de officiële repetitie. Zij vormen zo een “jeugdorkest”.
Het samenspelen zorgt voor veel plezier onder de jonge muzikanten. Een aantal leerlingen speelt daarnaast ook al mee in het groot orkest.

Geplaatst in Geen categorie

Concours 25 november 2017

Op zaterdag 25 november heeft de Harmonie deelgenomen aan het concours welke werd gehouden in de Tambour in Hoogeveen en was georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD). In de 4e divisie werden twee concertwerken ten gehore gebracht die door de drie juryleden met een gemiddeld cijfer 8 werden beoordeeld. Hierdoor behaalde de vereniging een eerste prijs waar de orkestleden erg blij mee zijn. Voor sommige muzikanten was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een concours en was de spanning dan ook iets groter. Het resultaat is een mooie opsteker!

Geplaatst in Geen categorie

Concert Botanica-Hof Winschoten

Op woensdagavond 5 juli  heeft CMV “de Harmonie”, op de laatste repetitieavond van dit seizoen, een sfeervol concert gegeven in het Atrium van de Botanica-Hof in Winschoten. Het publiek bestond uit bewoners van de Botanica-Hof en overige belangstellenden. Het orkest speelde afwisselend een mars, een koraal en vlotte muziekstukken. Op deze avond hebben Willem Mulder en Margriet Harms, na een toespraak door de voorzitter, een boeket bloemen, een insigne en oorkonde ontvangen. Zowel Willem als Margriet zijn beide 25 jaar muzikant.

Geplaatst in Geen categorie

Bevrijdingsconcert Vier5mei

Op vrijdagavond 5 mei heeft het combinatieorkest bestaande uit CMV de Harmonie uit Winschoten en CMV Prins Hendrik uit Scheemda een groots bevrijdingsconcert gegeven in de grote zaal in Cultuurhuis de Klinker. Beide orkesten hebben dezelfde dirigent waardoor het samenspelen in  het combi-orkest soepel verliep. Aan het concert werkten verder mee de regionale zanger Alex Vissering en de regionale zangeres Wia Buze. Deze artiesten werden bij de meeste nummers begeleid door het orkest. Het orkest speelde daarnaast een aantal, voor het publiek herkenbare, na-oorlogse instrumentale nummers alsook muziek uit oorlogsfilms. Het geheel werd ondersteund door een beamerpresentatie. Grote vlaggen van de geallieerde landen zorgden voor een feestelijke sfeer. Als slotlied werd “We ‘ll meet again” van Vera Lynn gespeeld en gezongen. Zowel het publiek als de muzikanten stemden volledig in met deze woorden! We kijken terug op een zeer geslaagd “bevrijdingsconcert”!

Geplaatst in Geen categorie

Dodenherdenking 4 mei

Op donderdagavond 4 mei vond er weer de jaarlijkse herdenking plaats bij het monument aan het Zuiderveen. Scouts verzorgden een vlagceremonie. Na de 2 minuten stilte werd de taptoe door onze trompettist gespeeld. Burgemeester Smit hield een toespraak. Daarna werden er gedichten voorgedragen door basisschoolleerlingen. Tijdens de kransleggingen werd er door CMV De Harmonie koraalmuziek gespeeld.

Geplaatst in Geen categorie

Kerkdienst Paasmorgen 16 april

Op eerste Paasdag heeft de cmv “de Harmonie” haar medewerking verleend aan de kerkdienst van de PGW in de Vennekerk. De begeleiding van de samenzang werd afwisselend door het orkest en de organist verzorgd. Daarnaast werd één gezang zowel door het orkest alsook met orgelspel begeleid. Zowel tijdens als  aan het einde van de dienst heeft “de Harmonie” nog een aantal liederen gespeeld.

Geplaatst in Geen categorie

Eerste Kerstdag

Op zondagmorgen 25 december heeft de CMV de Harmonie haar medewerking verleend aan de kerkdienst in de sfeersvol ingerichte Vennekerk van de Protestante Gemeente Winschoten. Een aantal van de te zingen liederen werd door het orkest begeleid. Daarnaast  heeft de Harmonie enkele kerstnummers tijdens de collecte en aan het einde van de dienst gespeeld. Ook werd er medewerking verleend door de Chr. zangvereniging Excelsior uit Winschoten.

Geplaatst in Geen categorie
Archief
Fotoalbum
img_2862 img_2889 img_2274 img-20170506-wa0000 cimg5515 jubileumconcert8
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Bekijk ons op YouTube