Medewerking eredienst Paaszondag

Op Eerste Paasdag 1 april heeft De Harmonie haar medewerking verleend aan de eredienst van de PGW in de Vennekerk. Naast het begeleiden van de liederen, samen of afwisselend met het orgelspel, heeft De Harmonie ook enkele werken voor de dienst, tijdens de collecte en aan het einde van de dienst gespeeld.

Geplaatst in Geen categorie

Voorjaarsconcert “Springtime” m.m.v. Chr. mannenkoor Albatros

In 2018 viert CMV De Harmonie haar 65 jarig jubileum. Om dit heuglijke feit te vieren heeft De Harmonie op zaterdagavond 10 maart een lenteconcert genaamd “Springtime” gegeven in de Vennekerk te Winschoten.”Springtime” verwijst naar de tijd van het jaar maar ook naar de muziekkeuze en energie van De Harmonie. Jonge muzikanten die met veel plezier hun blaasinstrument of de trom bespelen! Het jeugdorkest van De Harmonie trad deze avond voor het eerst op met “Easy Pop Suite” en “Cheerleader”. Albatros bracht het publiek in vervoering met bekende Russische nummers als Moskou bij nacht, Troika en Kalinka.
De Harmonie speelde Glasnost wat ook verwijst naar Rusland. Nummers als Saxophone Jubilee en Matrimony bezorgden het publiek een swingend gevoel. Als klapper van de avond brachten Albatros en De Harmonie samen het nummer King all glorious ten gehore! “Springtime”, een sfeervol, muzikaal, harmonieus en drukbezocht concert.

Geplaatst in Geen categorie

Kerstnachtdienst

Op zondag 24 december heeft een ensemble van de Harmonie haar medewerking verleend aan de Kerstnachtdienst in de Hervormde Kerk te Finsterwolde.

Geplaatst in Geen categorie

25 december

Op eerste Kerstdag heeft de Harmonie haar medewerking mogen verlenen aan de eredienst van de PKN te Winschoten. De dienst werd gehouden in de Vennekerk. De Harmonie heeft, afwisselend en gelijktijdig met het orgelspel, de samenzang mogen begeleiden. Daarnaast heeft de Harmonie een aantal kerstnummers voor, tijdens en na de dienst ten gehore gebracht.

Geplaatst in Geen categorie

Kerstconcert mmv Cantanova

Op zondagmiddag 17 december heeft de CMV de Harmonie, in samenwerking met het gospelkoor Cantanova uit Borger, een kerstconcert gegeven in de Vennekerk. Afwisselend traden het orkest en het koor op. Het koor werd begeleid door een combo bestaande uit vleugel, drum, dwarsfluit en saxofoon. Ook was er een gezamenlijk optreden en werden er, samen met het publiek, kerstliederen gezongen. De sfeervolle kerk, de vuurkorven, kaarslicht bij het in- en uitgaan van de kerk en de mooie kerstliederen maakten het concert compleet!

Geplaatst in Geen categorie

leerlingenorkest / jeugdorkest

Sinds begin oktober repeteren een groepje leerlingen onder leiding van één van de muzikanten voorafgaand aan de officiële repetitie. Zij vormen zo een “jeugdorkest”.
Het samenspelen zorgt voor veel plezier onder de jonge muzikanten. Een aantal leerlingen speelt daarnaast ook al mee in het groot orkest.

Geplaatst in Geen categorie

Concours 25 november 2017

Op zaterdag 25 november heeft de Harmonie deelgenomen aan het concours welke werd gehouden in de Tambour in Hoogeveen en was georganiseerd door de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD). In de 4e divisie werden twee concertwerken ten gehore gebracht die door de drie juryleden met een gemiddeld cijfer 8 werden beoordeeld. Hierdoor behaalde de vereniging een eerste prijs waar de orkestleden erg blij mee zijn. Voor sommige muzikanten was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een concours en was de spanning dan ook iets groter. Het resultaat is een mooie opsteker!

Geplaatst in Geen categorie

Concert Botanica-Hof Winschoten

Op woensdagavond 5 juli  heeft CMV “de Harmonie”, op de laatste repetitieavond van dit seizoen, een sfeervol concert gegeven in het Atrium van de Botanica-Hof in Winschoten. Het publiek bestond uit bewoners van de Botanica-Hof en overige belangstellenden. Het orkest speelde afwisselend een mars, een koraal en vlotte muziekstukken. Op deze avond hebben Willem Mulder en Margriet Harms, na een toespraak door de voorzitter, een boeket bloemen, een insigne en oorkonde ontvangen. Zowel Willem als Margriet zijn beide 25 jaar muzikant.

Geplaatst in Geen categorie

Bevrijdingsconcert Vier5mei

Op vrijdagavond 5 mei heeft het combinatieorkest bestaande uit CMV de Harmonie uit Winschoten en CMV Prins Hendrik uit Scheemda een groots bevrijdingsconcert gegeven in de grote zaal in Cultuurhuis de Klinker. Beide orkesten hebben dezelfde dirigent waardoor het samenspelen in  het combi-orkest soepel verliep. Aan het concert werkten verder mee de regionale zanger Alex Vissering en de regionale zangeres Wia Buze. Deze artiesten werden bij de meeste nummers begeleid door het orkest. Het orkest speelde daarnaast een aantal, voor het publiek herkenbare, na-oorlogse instrumentale nummers alsook muziek uit oorlogsfilms. Het geheel werd ondersteund door een beamerpresentatie. Grote vlaggen van de geallieerde landen zorgden voor een feestelijke sfeer. Als slotlied werd “We ‘ll meet again” van Vera Lynn gespeeld en gezongen. Zowel het publiek als de muzikanten stemden volledig in met deze woorden! We kijken terug op een zeer geslaagd “bevrijdingsconcert”!

Geplaatst in Geen categorie

Dodenherdenking 4 mei

Op donderdagavond 4 mei vond er weer de jaarlijkse herdenking plaats bij het monument aan het Zuiderveen. Scouts verzorgden een vlagceremonie. Na de 2 minuten stilte werd de taptoe door onze trompettist gespeeld. Burgemeester Smit hield een toespraak. Daarna werden er gedichten voorgedragen door basisschoolleerlingen. Tijdens de kransleggingen werd er door CMV De Harmonie koraalmuziek gespeeld.

Geplaatst in Geen categorie
Archief
Fotoalbum
dodenherdenking_foto2 img_8437 131-img_8413 p1230429 img_2264 jubileumconcert1
Like ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Bekijk ons op YouTube